Mediamanagement

Kan ik u helpen met het stroomlijnen van uw mediaworkflows?

Wat doet een mediamanager?

Media komt in allerlei vormen en maten. Een mediamanager zorgt ervoor dat de in -en uitstroom van media in goede banen word geleid. Ze zorgen voor overzicht, integriteit en technische ondersteuning gedurende het gehele postproductie proces.  Een mediamanager weet alles van de workflows die van toepassing zijn binnen het bedrijf. Uiteindelijk gaat het eindproduct van een tv of videoproject het laatst door de handen van een mediamanager voor een kwaliteitscheck voordat het bij een klant ligt.

Veel bedrijven hebben een mediamanager in vaste dienst. Dat is ook logisch gezien je redelijk veel moet weten van de manier van werken binnen een bepaald bedrijf. Elk bedrijf heeft namelijk weer zijn eigen ‘workflows’. Toch zie je ze steeds vaker; de freelance mediamanager.

Freelance Mediamanager?

Bij veel (post)productiehuizen is het een bekend fenomeen: Het is hollen of stilstaan. Er zijn soms piekmomenten waardoor het hebben van een flexibele freelance mediamanager uitermate handig is. Een mediamanager is meestal als eerste aanwezig om alle faciliteiten op te starten en vertrekt vaak pas als laatste. Soms lukt het een mediamanager in vaste dienst niet om zulke piekmomenten te bolwerken. Bijvoorbeeld omdat het gewoon teveel is, of omdat de mediamanager belemmerd is door omstandigheden. Een Freelance Mediamanager kan uitkomst bieden.

Flexibiliteit op basis van inhuur

Ik ben in dit gat gestapt door mij aan te bieden als freelance mediamanager. Een freelance mediamanager probeert een relatie aan te gaan met een bedrijf. Er is namelijk een investering nodig vanuit beide partijen. Een opdrachtgever zal eerst tijd moeten investeren om de freelance mediamanager wegwijs te maken met de digitale infrastructuur van het bedrijf voordat deze zich echt in het diepe kan begeven. Momenteel heb ik met enkele mediabedrijven deze relatie opgebouwd. Ik heb echter nog ruimte voor 1 a 2 andere bedrijven die hier interesse in hebben.

Kennis

Veel mediamanagement ervaring heb ik m.b.t. Avid Mediacomposer, Adobe Premiere Pro (Creative cloud). Ik heb ervaring met shared storage van Avid ISIS, NEXUS, Synology en ben ook bekend met MAM systemen zoals Avid Interplay en Avid MediaCentral UX.
Tevens ben ik goed op de hoogte van codecs en aanleveringsspecificaties. Ondertiteling toevoegen en opleveren naar de uitzendstraat.

Ziet u voor mij een rol als freelance mediamanager?

Ik zoek namelijk nog een aantal bedrijven om bovengenoemde samenwerkingen mee te starten. Neemt u vooral contact met mij op zodat we er vrijblijvend over kunnen praten. Door mijn centrale ligging in Hilversum kan ik voor de meeste (post)productiehuizen binnen een uur aanwezig zijn.