Julian als producent

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat ik zelf mediaproducties produceer. Dit gebeurd in de praktijk voornamelijk via het samenwerkingsverband “33a Collective“.
Met 33a Collective heb ik een aantal betrouwbare en goed op elkaar ingewerkte freelance media-professionals met elk hun eigen specialisatie. Zet dit groepje bij elkaar en je bent werkelijk een full service videoproductiebedrijf. Hierin meet ik mij de rol aan als de producent. Ik houd het contact met de klant en zorg dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over het project en bijbehorend budget.

Het leuke aan zelf produceren is dat ik kan sturen naar het soort projecten waar voor mij, en het collectief een bepaalde uitdaging in kan zitten. Het soort projecten en opdrachtgevers die net als ons tijd, energie en middelen willen investeren om de ambities waar te maken. Wat ons daarin uniek maakt is dat wij altijd dat beetje extra geven om het uiterste beetje uit de kan te halen.

Werkwijze

Een film en videoproductie is op te delen in drie stukken; de preproductie, de productie en de postproductie. In een oriënterend gesprek wisselen we ideeën uit. Daaruit volgt een offerte die geld voor het onderstaande traject:

  • Preproductie – Hier inventariseren we wat nodig is om van het idee een produceerbaar concept te maken. Als dat is gedaan word alles en iedereen in stelling gebracht voor de daadwerkelijke filmopnames.
  • Productie – Hier word het concept daadwerkelijk verfilmd. Met een filmcrew reizen we af naar de locatie(s) om het script te verfilmen.
  • Postproductie – Van het gefilmde materiaal word een mooie en soepele montage gemaakt. Daar kan feedback op worden gegeven vanuit de klant. Als het tot ieders wens is word de montage netjes afgewerkt en opgeleverd.

Werkervaring

Heel veel projecten die je op de portfolio pagina kan zien zijn gemaakt in samenwerking met het 33a collective. Het verschilt per project wat mijn aandeel is. Er zijn projecten waar ik aan heb gewerkt als editor. Maar er zijn ook projecten waar ik als producent heb opgetreden.

Het soort projecten richt zich vooral op e-learning, werving en trainingsfilms omdat ik redelijk veel contacten heb opgedaan in deze hoek.